Tocanita aromata

de Alexandra Burz in Pui, 20 Ian 2014 | 5156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carne de pui
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • ulei de masline
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • nucsoara
  • boia de ardei
  • sare
  • piper
  • cimbru proaspat
  • patrunjel proaspat
  • foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita aromata:

Carnea se curata, se spala bine si se transeaza dupa preferinta.

Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.

Legumele se pun la calit in putin ulei de masline.

Cand acestea isi schimba culoarea, se adauga boiaua si nucsoara, se mai lasa la calit 3-4 minute, dupa care se adauga carnea si se lasa si ea la calit pentru 5 minute.

Se adauga apa cat sa acopere carnea.

Se adauga sare si piper dupa gust.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga cimbrul tocat marunt si foile de dafin.

Se fierbe aproximativ 30 minute.

Intr-un bol se amesteca faina cu smantana, adaugandu-se cate o lingura din " muietura" de la tocanita pentru a forma aproximativ aceeasi temperatura.

Adaugam compozitia in tocanita, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Mai lasam sa dea 2-3 clocote si e gata :).

Ornam cu patrunjel proaspat.

TIPS-URI

1

am servit-o cu piure de cartofi si salata de varza murata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui