Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

de oanapl in Vita, 17 Oct 2021 | 3364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g inimă, ficat și plămân de vițel
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 buc ceapă roșie
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras roșu
  • 500 ml apă
  • sare
  • boia de ardei dulce afumată
  • piper negru măcinat
  • cimbru uscat
  • 3linguri bulion
  • 2-3 fire de pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume cu maruntaie de vitel:

Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare. 

Ceapa o cureți, o speli și o tai julien.
Morcovul curățat îl dai pe răzătoarea mică.
Ardeiul curățat de cotor și semințe îl speli și îi tai cubulețe.
Călești legumele în uleiul de măsline, apoi adaugi condimentele și apă cât să le acopere și lași să fiarbă la foc potrivit, acoperite de capac.
Dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul, se adauga cartofii, putina sare, o lingurita de boia de ardei dulce, puțin cimbru uscat si 500 ml apă. După ce au fiert adaugi bulionul și lași să firabă 2 minute, apoi adaugi carnea aproape fiartă și tăiată cubulețe și mai lași să fiarbă încă 10-15 minute.
Oprești focul și adaugi pătrunjelul tocat.

Servești tocănița cu piure de cartofi sau mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu maruntaie de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos