Tigaie cu ciuperci, mozzarella si busuioc

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2017 | 3733 vizualizari

 

 De multisor mi-a venit pofta de ciuperci cu branza si... busuioc. Cam de vreo doua sapatamani. Pentru ca riscam sa se ofileasca busuiocul verde am preparat rapid bunatatea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 100 gr mozzarella razuita
  • 2 rosii
  • 12 oua de prepelita
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie cu ciuperci, mozzarella si busuioc:

  1. Am curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi.
  2. Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati.
  3. Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si amestecati.
  4. Cand ciupercile au inceput sa se inmoaie, am adaugat si rosiile taiate bucati.
  5. Presarati mozzarella peste ciuperci.
  6. Spargeti ouale de prepelita si le distribuiti in tigaie, din loc in loc.
  7. Trageti tigaia de pe foc si puneti capacul deasupra.
  8. Ouale de prepelita fiind mici, se coaguleaza albusul, iar galbenusul ramane usor moale.
  9. Sarati usor si piperati.
  10. Serviti la masa preparatul decorat cu frunzulite de busuioc verde.

 Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca sunt foarte proaspete si cu coaja frumoasa, ciupercile nu trebuie curatate. Se pierd din nutrienti.

2

Tigaia cu ciuperci este potrivita pentru cina sau mic-dejun, ba chiar pentru un pranz rapid.

3

Rosiile dau culoare preparatului si echilibreaza prin aciditate gustul dulceag al ciupercilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie cu ciuperci, mozzarella si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Garnitura tigaie cu cartofi taranesti