Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente

de Adi in Sandvisuri, 8 Oct 2017 | 3649 vizualizari

 

Niste sandvisuri la tigaie pe care noi le preparam foarte des, mai ales pentru pachetele de la serviciu.
Si am inclus in ele ingredientul secret: maslinele, cu care raspund minunatei provocari de pe site.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 g mozzarella
  • 6 felii de gogoșari murați
  • 6-7 masline negre, mari
  • 150 g sunca presata
  • ketchup pentru uns aluatul
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente:

Pentru aluat, se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura la mijlocul ei si se pun acolo drojdia, zaharul si putina apa calda.

Se amesteca aceste ingrediente pana se omogenizeaza, se acopera vasul si se lasa 10-12 minute, sa se formeze maiaua.

Se adauga, apoi: oul, uleiul, apa calduta, se amesteca cu maiaua crescuta si cu faina din vas si se framanta un aluat ferm, care se lasa la crescut 30 de minute.

Intre timp, se toacă sunca presata, ardeii, maslinele in cuburi, iar mozzarella se da pe razatoarea mare.

Se imparte aluatul in două si se intind, pe rand, doua foi care se ung cu ketchup, apoi se presara mozzarella peste ele.

Se pun restul ingredientelor pe jumatate din foi si se acopera cu celelalte jumatati, apoi cu o furculita se apasa pe marginile aluatului sa se lipeasca.

Se incinge o tigaie cu capac, de diametru mare (28 cm in cazul meu), se unge cu putin ulei si se coc, pe rand, cele doua sandvisuri, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Un sandvis l-am copt pe grill, pentru aspect placut de la dungile acestuia.

Sunt bune atat calde cat si reci, luate la pachet a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Cand sandisurile se coc pe prima parte, se vor acoperi cu capac, iar pe a doua parte se vor lasa libere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete rapide din paine toast