Musaca cu pate de ficat

de Teo in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2010 | 6341 vizualizari

 

...inspirata din reteta postata de madi_marin, dar adaptata gustului meu

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 g pate
  • 3 linguri smantana
  • 5 oua
  • 150 g cascaval
  • 3 graunti usturoi
  • piper, verdeata
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu pate de ficat:

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si zdrobesc. Se adauga pateul, smantana, verdeata, piperul, ouale batute si usturoiul pisat. Se unge o tava si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza jumatate din compozitie, apoi am asezat foitele de cascaval, iar la final cealalta parte din compozitie.

Se da la cuptor pentru cca 20 min. Scoatem tava si turnam deasupra laptele caldut si mai lasam tava inca 15 min la cuptor.

TIPS-URI

1

Inainte de a adauga pateul, gustati-l; daca este prea sarat nu mai adaugati sare!

2

Eu am folosit cascaval feliute pentru ca asa am avut in casa, astfel incat la mijloc se vede o dunga alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu pate de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Teo 1

03.09.2010, 21:09

Penntru Bunica,mereu pun deoparte '' nitica ceva'', asa cum facea si ea cand locuia pe aceste meleaguri !

Corinuta 1

04.09.2010, 19:06

Cris2711 1

01.02.2011, 20:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Frantuzesti