Tarte cu branza si Tarte cu dulceata

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2016 | 3418 vizualizari

 

Am pregatit tarte cu aluat de casa, pe care le-am umplut astfel: o parte cu dulceata de casa, cealalta parte cu crema de branza si decorate ca niste cosulete de toamna cu legume.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 150 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 1 ceasca lapte cald (150ml);
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • Pentru umplutura:
  • 150 g branza rasa;
  • 1 lingurita smantana;
  • 1 ceapa rosie;
  • Sare dupa gust;
  • castraveti, rosii, ardei gras.
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu branza si Tarte cu dulceata:

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza cu un pahar mai mare cercuri pe care le modelam cu degetele si le asezam cu grija in tava de briose, in forme de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 10-15 minute.

Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Se lasa tartele la racit. 

O parte dintre tarte am umplut-o cu branza rasa amestecata cu sare, ceapa tocata marunt si smantana si apoi le-am decorat cu legume taiate marunt si masline, ca sa arate ca niste cosulete de toamna

Din branza ramasa, am umplut cativa castraveti si rosii, pe care le-am decorat cu masline, apoi am format mici sfere, pe care le-am asezat pe ardei gras ca sa aiba mai multa stabilitate si carora le-am pus in cap un cate un capacel de rosie, ce se pot orna cu mustar, ca sa semene cu niste ciupercute. Se servesc alaturi de alte aperitive.

Iar pe celelalte tarte le-am umplut cu dulceata.

Timp total: 1h 30 min

Portii: eu am obtinut 26 de tarte si au fost suficiente pentru onomastica.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/tarte-cu-branza-si-tarte-cu-dulceata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu branza si Tarte cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

13.09.2016, 19:34

Multumesc frumos, Mirela!

dantes 1

17.09.2016, 11:19

Delicioase!

Ancutsa 1

18.09.2016, 10:37

Multumesc, domnul Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandvich-uri