Tarta de orez cu dovlecei

de lilik in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2010 | 4269 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 300 gr faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 150 ml apa minerala

pentru umplutura:

  • 650 gr dovlecei
  • 1 ceapa potrivita
  • 200 gr orez
  • 200 gr carne tocata(facultativ)
  • 50 gr parmezan
  • 2 oua
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de orez cu dovlecei:

facem un aluat din ingredientele de mai sus ,il framantam bine apoi il invelim in folie si il dam la frigider 20-30 min.intre timp spalam dovleceii,ii curatam si ii dam pe razatoarea mare;ii punem intr-un vas cu putina sare.curatam ceapa si o tocam,o punem cu putin ulei intr-o tigaie sa se innabuseasca la foc mic cu capacul pus cca 7-8 min.cand s-a inmuiat ceapa punem carnea si o lasam putin ,apoi adaugam si dovleceii scursi de zeama;mai lasam pe foc cca 10 min si stingem.fierbem orezul in apa cu sare,il scurgem si il unim la compozitia de dovlecei,impreuna cu ouale,sare si piper dupa gust.

intindem foaia si o punem intr-o tava,lasand bordurile pe afara.punem compozitia si inchidem la centru.ungem cu lapte sau ou batut si dam la cuptorul preancalzit la 170° timp de 45 min cca.

servim calduta sau rece dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de orez cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si ciuperci