Plăcintă cu conopidă şi brânză

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2011 | 10358 vizualizari

 

Am găsit reţeta asta într-o revistă şi m-a atras foarte tare. Ca de obicei, am facut propriile adaptări.

 

INGREDIENTE

  • o conopidă medie
  • 3 ouă
  • 200 gr brânză de oi
  • 200 gr smântână
  • pătrunjel verde
  • chimen
  • 8 foi de placintă
  • unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu conopidă şi brânză:

Conopida se desface bucheţele şi se lasă 5 minute în apă rece cu sare. Apoi se opăreşte 5 minute în apă cu sare. Brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă cu ouăle, smântâna şi pătrunjelul. Se pune hârtie de copt într-o tavă de copt. Se pune o foaie de plăcintă, se unge cu unt topit, apoi se adaugă altă foaie şi tot aşa până se pun 4 foi. Se aşează conopida în tavă, apoi se toarnă compoziţia de brânză peste conopidă. Se adaugă şi celelalte 4 foi, unse fiecare cu unt topit. Se dă la cuptor vreo 30 de minute în funcţie de cuptor, apoi se unge cu ou bătut, se presară chimen şi se mai lasă câteva minute în cuptor. Se poate servi caldă sau rece, alături de un pahar de iaurt sau lapte bătut.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu conopidă şi brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adry88 1

11.10.2011, 16:30

anomisana 1

14.10.2011, 13:16

Gustul este putin ciudat, dar daca va place conopida, merita sa incercati. Eu intentionez sa recidivez si cu alte legume, in aceeasi reteta.

Xandrinne 1

25.10.2011, 06:44

Multumesc pentru reteta! E pe gustul meu, am trecut-o la favorite.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor