Desert placinta cu mere

de Lau in Dulciuri, 1 Feb 2018 | 6799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza de vaci
  • 250 g unt
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie
  • 100 g zahar
  • 100 g smantana
  • zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 6 mere
  • scortisoara
  • mandarine
  • zeama de lamaie
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, taiat cubulete.

Framantam un aluat omogen si elastic, adaugand treptat smantana la temperatura camerei.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min.

Melele le spalam, le curatam, le taiem in jumatate si scoatem miezul cu samburi.

Stropim merele cu zeama de lamaie si in fiecare jumatate adaugam cate o felie de mandarina.

Impartim aluatul in 2 si intindem fiecare bucata de aluat pe masa infainata.

Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, o intepam cu furculita adaugam merele si presaram scortisoara.

Adaugam a 2 foaie de aluat deasupra si usor cu mainele apasam intre ele.

Ungem cu oul  batut cu laptele si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca dietetica