Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

de laylalala in Prajituri, 2 Oct 2010 | 15448 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 200 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 60 gr zahar pudra
  • 70 gr unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou

Umplutura

  • 500 gr branza de vaci grasa
  • 150 gr iaurt din lapte de oaie si bivolita (7% grasime)
  • 1 ou
  • 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 1 lingura gris
  • 1 compot (700 gr) piersici, scurse
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.
Pentru aluat, amesteca ingredientele uscate intr-un vas.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Adauga oul si amesteca pana cand obti un aluat omogen.Da aluatul la rece 10 minute.
Pentru umplutura amesteca toate ingredientele fara piersici.Scoate alautul de la rece si intinde-l pe o suprafata pudrata cu faina pana ajungi la grosimea de aprox. 5mm.Pune aluatul in tava pregatita radicand aluat si pe margini (trebuie sa fie o margine inalta de aprox. 4 cm).Toarna umplutura peste aluat, niveleaza apoi aseaza piersicile peste umplutura.Da tarta la copt 30-35 minute pana cand aluatul s-a rumenit iar branza s-a intarit putin.Lasa tarta sa se raceasca complet apoi da-o la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme