Taietei lati cu ratatouille si chiftelute din carnat

de Angelica in Paste, 18 Dec 2013 | 3103 vizualizari

 

Rapid, savuros, gustos si satios!!!
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 2 carnat de casa proaspeti
  • 400 gr.taietei lati
  • 1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
  • 1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
  • 1 ceapa rosie curatata si taiata fasii mari
  • 1 ceapa galbena curatata si taiata fasii mari
  • 3 fire de ceapa verde taiata rondele
  • 1/2 dovleac placintar curatat si taiat cuburi potrivit de mari
  • 150 gr.hribi sau orice alte ciuperci curatate si taiate in bucati mari
  • 100 gr. rosii curatate de pielita si taiate cuburi mari
  • 100 gr.mazare verde
  • 1 fir de cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml.vin alb
  • frunze de busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei lati cu ratatouille si chiftelute din carnat:

1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline.
2.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie la foc mediu pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile.
3.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam usturoiul, apoi toate cele 3 tipuri de ceapa, ardeii, ciupercile si calim totul bine vreo 3 minute.
4.Punem apoi dovleacul, rosiile, mazarea, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade si legumele sunt patrunse.Cand sunt gata luam tigaia deoparte.

5.Intr-o oala punem apa cu sare, o punem pe foc si o aducem la fierbere.Punem pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care, le strecuram bine.
6.Punem din nou tigaia cu ratatouille pe foc si infierbantam tot continutul.Cand legumele sunt fierbinti, punem pastele si  amestecam lejer pana pana sunt complet invaluite.
7.Servim pastele fierbinti, garnisite cu busuioc proaspat.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei lati cu ratatouille si chiftelute din carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu carne de pui si sos picant