Supa crema de mazare cu bacon afumat

de Ina in Supe/Ciorbe, 31 Mar 2016 | 5478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g bacon feliat, afumat
  • o ceapa
  • 1 morcov mare
  • o capatana mica de telina
  • 3-4 ciuperci
  • 400 g mazare congelata
  • crutoane aromate
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de mazare cu bacon afumat:

Spalam legumele si le portionam in 2-3 bucati.

Intr-o tigaie cu ulei incins punem la prajit feliile de bacon, pana ce acestea devin usor crocante. 

Separat, calim usor ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Adaugam mazarea si apa fierbinte ( numai cat sa acopere legumele) si fierbem 20 minute. Cand toate legumele sunt moi le scoatem cu o paleta si le pasam cu blenderul, ajutandu-ne de lichidul in care au fiert. Pentru un plus de aroma, punem in blender si 5-6 felii prajite de bacon. Adaugam apa astfel incat sa obtinem consistenta dorita, apoi condimentam cu sare si piper. ( De obicei eu  folosesc toata apa in care au fiert , fara ca supa sa iasa prea moale sau prea consistenta).

Servim supa fierbinte, alaturi de crutoane aromate si felii crocante de bacon afumat.

 

TIPS-URI

1

Pentru crutoane aromate ( http://www.bucataras.ro/retete/crutoane-aromate-19586.html ) puteti folosi ce verdeturi sau condimente doriti )

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de mazare cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supă picantă cu fasole și cârnați