Sultan Kebab

de ReteteleBunicii ro in Vita, 11 Apr 2009 | 13853 vizualizari

 

Aceasta reteta are ceva deosebit pentru mine (Alex) si Mada, sotia mea. Ne-a fost oferita cu generozitate de bucatarul terasei “Yellow Rose” din Kusadasi -> Turcia, atunci cand ne aflam in saptamana noastra de miere ;) Am postat aceasta reteta si pe siteul nostru de retete, www.retetelebunicii.ro.

 

INGREDIENTE

  • * 1 cutie ciuperci taiate
  • * 2 cepe medii
  • * 500-700 g carne (reteta originala este cu carne de vita, dar puteti pune carne de porc, de oaie sau de pui)
  • * 2 morcovi
  • * 1/2 kg de rosii + 2 linguri de pasta de rosii
  • * 1 lingurita de cimbru
  • * 1 foaie de dafin
  • * 200-250 g cascaval
  • * 1/2 lingurita de delicat
  • * 3-4 linguri de ulei
  • * sare, piper - dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sultan Kebab:

Se taie ceapa marunt, iar morcovii se dau prin razatoarea mica. Carnea se spala si se taie in cubulete potrivite.

  1. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie inalta sau o cratita. Cand uleiul este incins se pune ceapa si se caleste un pic. Apoi se adauga morcovul si ciupercile, continuind sa amestecam. Cand morcovul s-a inmuiat se adauga cubuletele de carne si se amesteca in continuare pana cand carnea se prajeste un pic.
  2. Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand apa fierbe se pun rosiile intregi, lasandu-le cateva minute in apa fierbinte. Apoi se decojesc si se taie in cubulete marunte. La rosiile astfel taiate se adauga 2 linguri de pasta de rosii, cimbrul, sarea, piperul si foaia de dafin. Daca amestecul este prea sec se adauga putina apa.

Intr-un vas de lut (trebuie sa fie MUSAI vas de lut) se pune amestecul 1, deasupra se toarna rosiile de la pasul 2 si se pune la cuptor (incins bine in prealabil) la foc potrivit.

Se lasa la cuptor pana ce scade sosul de rosii. Cand se scoate vasul din cuptor, se rade cascavalul deasupra si se mai baga in cuptor pana cand cascavalul se topeste.

Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sultan Kebab" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc