Spatzle cu Bratwurst in sos Jager (Taitei in stil german cu carnati si sos cremos de ciuperci)

de Satisfyyourcravings in Porc, 18 Sep 2017 | 2901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 grame Spatzle (Se pot inlocui cu taitei romanesti, facuti in casa + vezi Sectiunea tips)
  • 400 ml supa de legume (se poate obtine din concentrat)
  • 300 grame Bratwurst (vezi Sectiunea tips)
  • 200 ml smanatana pentru gatit
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline
  • putin unt
  • 1 lingura de faina
  • 150 grame ciuperci
  • 1 rosie mare sau 100 de grame rosii cherry
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat, tocat, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spatzle cu Bratwurst in sos Jager (Taitei in stil german cu carnati si sos cremos de ciuperci):

Ceapa se toaca marunt, la fel ca usturoiul. 

Ciupercile si carnatii se taie felii.

Rosii cherry se taie in jumatati sau, daca se foloseste una mare, in bucati nu foarte mici. 

Spatzle se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se incalzeste untul si uleiul intr-o cratita cu fund dublu si pereti inalti. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute. 

Se adauga apoi carnatii, se prajesc pana devin usor aurii, se adauga ciupercile feliate si se gatesc pana incep sa elibereze lichid. Se adauga apoi vinul, se lasa sa se evapore cam jumatate, se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga supa. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana incepe sa se ingroase putin. 

Se adauga spatzle, sare piper si smantana si se lasa sa fiarba cateva minute. La final, se adauga rosiile si se mai lasa 2 minute. 

Se presara patrunjel tocata deasupra si se consuma imediat. 

TIPS-URI

1

Le-am gasit la Lidl in timpul saptamanii germane

Daca ti-a placut reteta noastra "Spatzle cu Bratwurst in sos Jager (Taitei in stil german cu carnati si sos cremos de ciuperci)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun