De cand am vazut reteta bucatarasului de covridog, am si trecut la treaba. Le-au placut atat de mult baietilor, incat a trebuit sa fac din nou.
Pentru a face Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa, ai nevoie de cateva ingrediente: faina, oua, drojdie, crenvusti sau carnati.
Cum se prepara Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa:
Intr-un castronel, pune drojdia, o lingurita de zahar si putina apa calduta si lasa pana se activeaza maiaua.
Separat, intr-un bol mare, pune faina si o lingurita de sare intr-o margine. Fa un locas, pune drojdia activata, oul batut si apa calduta. Framanta bine pana obtii un aluat dens si omogen. Eu am folosit robotul pentru framantat, iar la final am framantat usor cu mana, adaugand 1-2 lg de ulei de masline. Acopera bolul cu un prosop si lasa aluatul la dospit pentru cel putin o ora.
Scoate aluatul pe un blat uns cu putin ulei si imparte-l in doua. Intinde fiecare parte in strat egal, subtire si taie fasii. Ruleaza fiecare carnat/crenvusti intr-o fasie de aluat si asaza-l in tava de copt prevazuta cu hartie. Procedeaza la fel cu restul de aluat. Lasa covridogul sa mai dospeasca putin la temperatura camerei, apoi unge cu ou batut si presara seminte de susan.
Coace rulourile in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie, pentru 12-15 minute. In functie de cuptor, este bine sa ii urmaresti dupa 10 minute. Daca s-au rumenit frumos, ii poti scoate din cuptor.
Acopera tava cu un prosop curat si lasa la racit.
Serveste cu iaurt sau cu sos de mustar. Sunt grozavi!
1
Daca puneti carnati cabanos, este preferabil sa ii taiati in jumatati, fiind prea lungi.