Un sos foarte ușor de făcut, rapid și dulce-acrișor, foarte bun la: fripturi, pește, grătar și mai ales la carnea de pui.
Există multe genuri de sos de muștar, unele cu maioneză (ceea ce eu am vrut să evit, deși îmi place!), altele cu muștar dulce (ceea ce îndulcește prea mult sosul), dar eu l-am experimentat și preparat pe acesta, care mi s-a părut foarte bun și potrivit pentru carnea preparată la grătar.
Pentru a pregati acest Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui ai nevoie de cateva ingrediente: mustar, miere, ulei de masline si zeama de lamaie.
Cum se prepara Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui
Se mixează muștarul cu mierea de albine.
Se adaugă puțin câte puțin, uleiul de măsline și se mixează până la încorporarea lui completă.
Se adaugă zeama de lămâie (sau oțetul balsamic) și se mixează până ce se obține o emulsie fină.
Se dă sosul la frigider 10-15 minute, înainte de servire.
Incearca si reteta de Sos pentru nachos cu spanac si crema de branza, absolut delicios si usor de preparat.
Iti recomandam si reteta de Maioneza de post pe care o poti servi cu niste Chiftele din dovlecei de post, foarte gustoase.
1
Folosiți muștar clasic de calitate, dacă se poate, de Dijon.
2
Muștarul dulce va îndulci prea mult sosul, ceea ce l-ar putea face mai puțin plăcut.
3
În loc de zeamă de lămâie, puteți folosi oțet balsamic.
4
Țineți sosul 10-15 minute la frigider, înainte de servire.