Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 2 Sep 2015 | 4545 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru somon si creveti:

  • 4 bucati file de somon, cu piele
  • 4 creveti mari sau mai multi, daca sunt mici
  • o legatura sparanghel
  • 1 lamaie
  • cateva frunze de busuioc
  • 4 file ansoa
  • cateva rosii cherry
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 chili feliat
  • ulei de masline
  • sare/piper

Pentru salsa verde:

  • 1 mana frunze menta
  • 1 mana frunze patrunjel
  • 1 lingurita cu varf mustar Dijon
  • 1 lingurita capere
  • 1 catel usutoi
  • 4 file ansoa
  • ulei de masline
  • otet din vin rosu
  • cartofi noi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi:

Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, chili ansoa tocat si 2 lingurite din uleiul de la ansoa. Se amesteca bine si se introduce tava pe raftul superior, in cuptorul preincalzit la 200 de grade unde va ramane 13-15 minute. 

Pentru salsa se amesteca toate ingredientele, plus 2 lingurite din uleiul de la ansoa.

Se fierb cartofii in apa cu sare. Se scurg si se amesteca cu 3/4 din salsa verde. 

Se aseaza cartofii pe farfurii, apoi pestele, sparanghelul, rosiile, lamaia si restul de salsa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]