Scovergi si minciunele

de divainbucatarie in Dulciuri, 23 Noi 2010 | 31732 vizualizari

 

Imi aduc aminte cu drag de multe lucruri pe care doream sa le mananc in copilarie si unele din acestea voi incerca sa le fac si pentru copilul meu. Scovergile aveau cumva mirosul povestilor lui Creanga. Aveam mereu o cana de lapte cald langa ele si stateam cu fratele meu sa ne povestim cate in luna si stele…

Mama le facea ori rotunde si simple (ca o lipie), ori ca niste fundite si le tapeta cu zahar pudra (unii le numesc minciunele). Oricum erau, noi le mancam cu mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi si minciunele:

Amestecam faina, drojdia, oul, sarea si apa pentru a obtine un aluat. Il lasam la dospit cam 30 de minute pana se dubleza ca volum. Intindem o foaie groasa de 1 cm care sa aiba forma vasului in care vom praji. Astfel obtinem scovergile simple ca o lipie. Daca aceeasi foaie o taiem in dreptunghiuri, pe care le sectionam pe mijloc si apoi le rasucim, obtinem funditele sau ceea ce mai intalnim sub denumirea de “minciunele”. Le prajim in ulei incins si le scurgem. Este indicat sa folosim prosoape de hartie care absorb surplusul de ulei. Le punem pe o farfurie si le pudram cu zahar. Putem sa le mancam si cu dulceata sau miere de albine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi si minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]