Minciunele sau uscatele sunt un desert simplu, seamana cu gogosile, dar aluatul nu are drojdie. Ies mai crocante si usor uscate, de aici si denumirea.
Pentru a face Uscatele de post – Reteta simpla si rapida, ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, ulei, apa minerala, zahar.
Cum se prepara aceste Uscatele de post – Reteta simpla si rapida:
Intr-un bol mare, amesteca apa minerala cu uleiul, zaharul, otetul, vanilia si sarea. Adauga faina treptat si framanta pana obtii un aluat omogen, elastic si nelipicios. Daca mai trebuie, mai adauga putina faina.
Lasa aluatul la odihnit 15–20 minute, acoperit cu un prosop.
Intinde aluatul subtire, pe o planseta pudrata cu faina. Taie fasii dreptunghiulare sau romburi cu un cutit sau o rotita de patiserie. Poti face o taietura in mijloc si sa treci un capat prin ea, pentru forma clasica.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste uscatelele pe ambele parti, pana devin aurii. Scoate-le pe hartie de masa, sa absoarba excesul de ulei.
Presara zahar pudra din belsug cat sunt inca calde. Se servesc simple.