Sarmalute de orez cu ciuperci

de Ina in Mancaruri de post, 25 Mar 2012 | 6073 vizualizari

 

Ceva ce gateam si in camin, studenta fiind, pe pietroi :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gars
  • un borcan cu ciuperci conservate
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare/ delikat
  • bulion sau pasta de tomate
  • foi de dafin
  • varza murata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de orez cu ciuperci:

     Curatam si tocam marunt ceapa, ardeiul gras si morcovul .  Calim legumele in 80 ml linguri ulei , apoi turnam orezul spalat in 2-3 ape si amestecam  totul bine. Pentru a nu se lipi orezul de peretii vasului adaugam in oala o ceasca cu apa calda. Spalam ciupercile , scurgem bine si le amestecam cu compozitia de orez. Lasam pe foc inca 5 minute, amestecand cu grija, apoi oprim focul. Presaram sare sau delikat, cimbru, marar, piper si omogenizam bine. 

     Desfacem frunzele de vita-de-vie , le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea ( la mine n-a fost cazul).  

     Din compozitia de orez cu ciuperci luam cu mana sau lingura cantitati egale si formam sarmalutele pe care le asezam in cercuri, in oala unsa cu putin ulei si tapetata cu varza tocata marunt.  Printre sarmale turnam sos tomat sau pasta de tomate.

     Adaugam 3-4 frunze de dafin si apa , astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 50 minute.

TIPS-URI

1

Eu as mai fi pus si putin chimen in compozitia de orez, dar nu-i place lui Costel :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (35)

Ina 1

14.05.2012, 18:51

Mihaela

gaby_duceag 1

14.05.2012, 18:56

fata ce pierde apa ))))))

Ina 1

14.05.2012, 19:06

E buna rau, Gabytzule )))
Pai de unde sa inteleg eu ce vrea sa zica?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post cu legume si pasat