Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

de simona72 in Porc, 15 Feb 2014 | 7725 vizualizari

 

Toata lumea le cunoaste, toti romanii au auzit de ele si au mancat aceasta mancare mult iubita de noi. Vin cu reteta mea de sarmale, nu ca le-as face eu mai cu mot, dar am primit foi de vita de vie si a fost musai sa fac sarmale...asa de pofta mi-a fost....

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • foi de vita de vie
  • 1 kg carne de porc (pulpa de porc cu putina grasime)
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cescuta orez
  • 1 lingura cimbru uscat macinat
  • 2 lingurite pasta de bulion
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie:

Carnea pentru sarmale e buna sa aiba putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesi niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul. Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust si cimbru din abundenta, sa aromatizam bine sarmalele. Amestecam bine compozitia de carne pentru sarmale.

Alegem foile de varza murata, foi cat mai subtiri sa putem rula cu usurinta sarmalele, taiem capetele frunzelor de cotoarele groase. Frunzele de vita de vie, eu le-am primit, asa ca nu va pot spune prea multe despre ele. Le-am pus in apa fierbinte pentru cateva minute si au fost gata de impachetat. Pe fundul unei oale de lut, punem 2 maini de varza murata taiata fideluta. Peste punem sarmale de vita si sarmale din varza murata. Cand am terminat compozitia de carne am terminat si sarmalele. Mai punem un strat de varza murata pe deasupra, putin cimbru si 1 lingura untura de casa (optional). Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa stea toate in apa. Acoperim vasul, si-l dam la cuptorul rece, setam la 160 grade aragazul si lasam sarmalele sa fiarba la foc moale 3 ore.

Serviti dupa preferinta cu ardei iute, paine de casa si smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sarmalele se umplu cu ce fel de carne doriti, amestec porc cu vita, cu pui pentru cei la regim, cu curcan cu colesterol mai putin sau cu legume pentru post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ardelenesti