Sarmale in foi de varza murata

de _Alina_ in Porc, 14 Dec 2013 | 4774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 510 g morcov curatat
  • 680 g ceapa curatata
  • 150 ml ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 ml apa
  • 700 g varza cruda
  • 630 g muschi de porc tocat
  • 550 g carne de porc afumata (taiata cuburi de 0.8 -1 cm)
  • 500 g orez
  • 100 g gris din grau
  • 2 lg pasta de tomate
  • 20 g marar tocat
  • 20 g patrunjel tocat
  • ............
  • frunze de varza murata/proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

1. Dam separat ceapa, morcovii si varza cruda prin robot.

2. Intr-un vas incingem uleiul, punem ceapa, cand devine translucida adaugam morcovul si pasta de tomate. Mai lasam pe foc 5-8 minute amestecand o data la doua minute.

3. Varza cruda tocata o frecam cu o jumatate de lingurita de sare. Dupa 10 minute o stoarcem si o punem intr-un vas alaturi de legumele calite. 

4. Peste acestea punem, carnea tocata, carnea afumata, orezul, grisul, patrunjelul, mararul, sare si piper si amestecam compozitia bine.

5. Intindem frunza de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.  

6. Asezam sarmalutele concentric intr-un vas ceramic pe niste frunze, le acoperim cu apa calduta, punem cateva frunze de varza deasupra si capacul si le bagam in cuptor la fiert cca 3-4 ore la foc potrivit.


   Nota!
1. Cand asezati sarmalutele nu umpleti oala, ci lasati cam 1/4 liber.
2. Puteti folosi frunze de varza proaspata sau frunze de vita de vie, cu conditia sa le opariti putin (2-3 min cele de varza, 1 minut cele de vie).

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie am facut 110 sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varza dulce