Saramură de caras

de ionix in Crap / Caras, 29 Iul 2010 | 12751 vizualizari

 

Carasul este pestele meu favorit dar in acelasi timp imi displace, pt care are oase multe :D

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caras, să fie mai mare(700 g bucata)
  • 5-6 rosii foarte coapte
  • 3  ardei grasi
  • 2 ardei iuti iuti
  • 1,2  l apa
  • Sare, piper dupa gust
  • o capatana de usturoi
  • o legatura de patrunjel

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură de caras:

Carasul se curata si se spala bine. Se sterge cu un prosop de surplusul de apa si se pune foarte multa sare pe el.

Eu n-am avut gratar asa ca l-am facut pe o tabla. Am o tabla groasa pe care am fript carasii.

Intre timp, pe aceeasi tabla, coacem legumele.

Dupa ce s-au copt -rosiile, ardeii si ardeii iuti- ii decojim si ii taiem marunt.

Punem apa la fiert iar in apa adaugam legumele coapte, decojite si taiate. Lasam pana cand da in clocot, 10 min la foc mediu.

Punem sare si piper, dupa gust, iar apoi luam de pe foc.

Adaugam in zeama fierbinte usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.

Cand carasii s-au facut, ii punem intr-un vas iar peste ei turnam zeama fierbinte.

Se pune un capac peste vas si se lasa pana se raceste, la noi n-apuca sa se raceasca.

Se mananca cu multa paine :))) si ardei iute, daca va mai tine gura. :D

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de caras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ionix 1

30.07.2010, 08:51

va fac si iute si dulce, cum vreti voi eu ador saramura, desi area multa nu-i pea sanatoasa

mena29 1

31.07.2010, 20:39

eu prefer iute

ionix 1

01.08.2010, 10:19

@Mena... extra ardei iuti pt tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste