Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 21 Dec 2016 | 4141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti mari, intregi (eu am folosit congelati)
  • 200 de grame taitei subtiri din orez
  • 3 bucati fructul pasiunii
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos de peste
  • ulei
  • 1 varf de cutit piper Cayenne
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cm ghimbir proaspat
  • 2 lime
  • 400 grame morcovi, ceapa verde si sparanghel
  • 100 grame alfalfa
  • 30 grame menta proaspata
  • 2 linguri seminte de susan
  • 4 linguri iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti:

Se decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena. 

Se rehidrateaza taiteii in apa fierbinte. 

Se taie fructul pasiunii in jumatati si cu o lingurita se indeparteaza pulpa care se adauga intr-un vas mare, impreuna cu 2 linguri de ulei, sosul de soia, sosul de peste, ghimbirul ras, usturoiul pisat si sucul de lime. Se amesteca bine. 

Se adauga 2 linguri de dressing peste creveti si se lasa la marinat. 

Se taie morcovii julienne, iar ceapa verde si sparangehlul rondele. Se adauga peste dressing, impreuna cu menta tocata, alfalfa si taiteii scursi. 

Se incalzeste o tigaie nonaderenta, la foc mediu spre mare si se adauga crevetii intr-un singur strat. Se gatesc 3 minute, se intorc, se adauga semintele de susan si se mai lasa 3 minute. 

Se servesc cu salata de taitei si iaurt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de taitei cu dressing din fructul pasiunii si creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]