Cantitatile sunt date cu aproximatie, mai mult sau mai putin. Am facut salata pt doua familii.
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. In apa in care fierbe se pune 1 lg sare. Morcovii se curata si se pun la fiert asa intregi. Duap ce au fiert se lasa sa se raceasca. Se curata cartofii de coaja.
Intr-un bol mare (lighean) se dau cartofii pe razatoarea mare. Morcovii se rad si ei intr-un alt vas. Se scurg bine de zeama si se pun peste cartofi. La fel se procedeaza si cu castravetii. Nu am scris cantitate la castraveti pt ca ai mei au fost mai acrisori si am pus in functie de gust. Mazarea strecurata se pune aproape toata. Se pastreaza si pt decor, la fel si din morcovii fierti.
Se prepara o maioneza din 2 oua fierte tare (galbenusurile) si ulei. Se pastreaza cam un sfert din maioneza pt decor, restul se pune peste ingredientele de mai sus. Se condimenteaza cu sare, piper si mustar si se amesteca bine.
Se aseaza salata in boluri si se decoreaza dupa bunul plac si imaginatia fiecaruia.
Pofta buna! Noi am avut!
1
Se poate pune si carne.
2
Cine prefera mai dulce se poate pune porumb din conserva.