Rulada cu gem de caise

de oana_d in Prajituri, 11 Feb 2011 | 6560 vizualizari

 

Un desert delicios, rapid, cand nu mai aveti nicio idee si nici prea mult timp la dispozitie.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • o lingurita rasa de praf de copt,
  • 400 g gem de caise,
  • 500 ml frisca batuta,
  • sirop din: 100 ml apa,
  • 100 ml rom si
  • 5 linguri de zahar.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de caise:

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza 2 compozitia, apoi am adaugat faina si praful de copt mixand la viteza 1. Aluatul l-am turnat intr-o tava unsa cu putin ulei si cu hartie de copt pe ea, unsa la randul ei. Am dat la cuptorul electric preincalzit aproximativ 15 de minute la 175 de grade, aprinse ambele rezistente (si de sus si de jos).

Am lasat putin sa se racoreasca in tava apoi am desprins incetisor hartia de copt. Intre timp am facut un sirop din apa, rom si zahar si am insiropat blatul, apoi am uns cu gem, am rulat si la urma am ornat cu frisca batuta, obtinuta dintr-un amestec de smantana cu frisca lichida in proportii egale si un plic de intaritor.

TIPS-URI

1

e buna proaspata de tot, cat nu se mai zvanta siropul :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Egipteana