Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor

de horia in Porc, 7 Sep 2011 | 21094 vizualizari

 

Va prezint o mancare foarte gustoasa,pe care eu o apreciez foarte mult.


VA DORESC POFTA BUNA!

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de porc tocata
  • 1 kg de rosii
  • 200g orez
  • sare
  • ulei
  • condimente dupa gust
  • cimbru
  • patrunjel
  • marar verde
  • ceapa
  • faina
  • 1 ou
  • un borcanel cu smantana
  • (sper ca n-am uitat nimic)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor:

Se spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul.Se curata ceapa,se pune la calit foarte putin,dupa care se adauga carnea tocata,orezul,condimentele,sarea,cimbrul si miezul tocat marunt care ne-a ramas de la curatatul rosiilor.Se pune putina apa si se lasa sa se inabuse la foc mic.

Se ia o tava (eu am folosit vasul din lut),se unge cu putin ulei sau unt,si se aseaza rosiile umplute cu compozitia descrisa mai sus.Compozitia trebuie sa fie rece,cand se umplu rosiile.Se pudreaza capacul cu faina si se pun la loc capacelele pe cre le-am scos cand am curatat rosiile.Se toarna dous canite cu apa amestecata cu suc de rosii,ardei tocat marunt,bors si sare.

Se introduc in cuptorul bine incins la 200 grade,iar dupa 30 min reducem focul la 160 grade.Se scot din cuptor cand sunt rumenite bine rosiile.

Se servesc calde ca aperitiv,iar dupa preferinta cu branza rasa sau smantana.

TIPS-URI

1

Eu in prima parte am acoperit tava cu staniol,pentru ca aburul degajat sa patrunda bine in carne si orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne de porc si orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc cu vin si usturoi la tigaie