Roșii în suc propriu

de elucubratiiculinare in Conserve, 10 Oct 2013 | 7099 vizualizari

 

Am devenit dependentă de aceste roșii în bulion sau suc de roșii.
Pentru că toată ziulica gătesc cu așa ceva, anul acesta m-am hotărât să fac și eu aceste conserve minunate - fără conservanți și fără alte E-uri.
Poate multe din cele cumpărate din comerț nu au E-uri, dar ce e făcut de tine în casă e sfânt.

 

INGREDIENTE

  • roșii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roșii în suc propriu:

Alegem roșii nu foarte mari să încapă în borcane -cele mai bune sunt cele de tip prunișoară. Roșiile se spală bine - în mai multe ape. Punem apă la fiert. Când începe să clocotească, adăugăm pe rând roșii și le lăsăm câte 1-2 minute. Se scot într-un castron și se lasă la răcit, apoi se decojesc. În borcane curate - pregătite din timp, punem câte 5-7 roșii - depinde de mărime. Separat facem suc de roșii folosind mașina specială ce elimă coaja și semințele. Acest suc se pune la fiert pentru 20-30 minute. Când se mai răcește un pic sucul de roșii se toarnă în borcane peste roșiile curățate.  Punem capace la borcane și se fierb în bain-marie.

Se pun în cămară și se folosesc cu încredere peste iarnă ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Roșii în suc propriu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cherry la borcan