Ratatouille & Cous - cous

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de legume, 9 Apr 2012 | 5825 vizualizari

 

Şi da... e ratatouille, nu am chef azi să-l numesc ghiveci :)).

De data asta...şoricica :D sunt eu.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete;
  • 1 dovlecel;
  • 2 cepe;
  • 4 ardei;
  • 300 g ciuperci;
  • 1 ardei iute;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 200 mL suc de roşii;
  • 1 lgţ cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.
  • Cous - cous
  • 1 cană couscous;
  • 2 căni de apă fierbinte;
  • 3 lg ulei de măsline;
  • 1 lgţ ciboulette + eşalotă (opţional);
  • 1 lgţ condimente uscate - pătrunjel, ardei, morcovi, etc. (opţional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille & Cous - cous:

Se căleşte ceapa în ulei de floarea soarelui.

Se adaugă ciupercile, apoi vinetele, dovleceii, ardeii. Se călesc timp de 3-4 minute, se adaugă sucul de roşii.

Spre final se adaugă usturoiul şi ardeiul iute.

După ce am stins focul am stropit totul cu 2-3 linguri de ulei de măsline. 

Şi dacă-i ratatouille, l-am servit alături de couscous.

Cous-cous:

Se toarnă apă clocotită peste cous - cous. Se condimentează cu sare, piper, etc...Se adaugă 3 linguri ulei de măsline, se acoperă, iar după 10-15 minute e bun de servit.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille & Cous - cous" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu feta si marar la cuptor