Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo

de Catalina L in Mancaruri de legume, 1 Oct 2020 | 3703 vizualizari

 

Un ghiveci rapid in care am pus carnat chorizo. 

Il puteti servi simplu sau cu orez.


https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/ghiveci-de-legume-ratatouille-cu-carnat.html

 

INGREDIENTE

  • 70 gr de carnat chorizo
  • 8 rosii
  • 2 vinete frumoase
  • 1 ceapa
  • 2 ardei: rosu si verde
  • 2 dovlecei
  • 1 catel de usturoi
  • ierburi aromate de Provence
  • 50 ml de ulei (de masline de preferinta)
  • sare marina
  • piper, boia de arde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo:

Spalati legumele.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi.

Taiati carnatul rondele.
Dati rosiile pe razatoarea cea mare.

Incalziti uleiul intr-o oala adanca.
Sotati ceapa tocata cu usturoiul, carnatul si boia de ardei.

Adaugati vinetele intai, puneti sare si reveniti 5 minute.
Puneti apoi dovleceii, sare si sotati totul 5 minute.

Adaugati ierburile aromate, rosiile si ardeii.
Lasati sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. Amestecati.
Verificati de sare si piper.
Ratatouille se poate servi calda sau rece sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

Se poate consuma si rece pe o felie de paine completa.
Puteti congela o parte.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]