Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo

de Catalina L in Mancaruri de legume, 1 Oct 2020 | 3510 vizualizari

 

Un ghiveci rapid in care am pus carnat chorizo. 

Il puteti servi simplu sau cu orez.


https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/ghiveci-de-legume-ratatouille-cu-carnat.html

 

INGREDIENTE

  • 70 gr de carnat chorizo
  • 8 rosii
  • 2 vinete frumoase
  • 1 ceapa
  • 2 ardei: rosu si verde
  • 2 dovlecei
  • 1 catel de usturoi
  • ierburi aromate de Provence
  • 50 ml de ulei (de masline de preferinta)
  • sare marina
  • piper, boia de arde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo:

Spalati legumele.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi.

Taiati carnatul rondele.
Dati rosiile pe razatoarea cea mare.

Incalziti uleiul intr-o oala adanca.
Sotati ceapa tocata cu usturoiul, carnatul si boia de ardei.

Adaugati vinetele intai, puneti sare si reveniti 5 minute.
Puneti apoi dovleceii, sare si sotati totul 5 minute.

Adaugati ierburile aromate, rosiile si ardeii.
Lasati sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. Amestecati.
Verificati de sare si piper.
Ratatouille se poate servi calda sau rece sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

Se poate consuma si rece pe o felie de paine completa.
Puteti congela o parte.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci a la Mala