Ramen

de Mitinita in Supe, 27 Ian 2012 | 17173 vizualizari

 

Parca nu prea v-am dat de mancare in ultima vreme:) Si ce se potrivesti mai bine acestei ierni grele decat un bol de supa.

Ramen este supa care imi aduce aminte cu drag de strazile japoneze, de fapt sunetul care mi-a ramas asociat cu aceasta tara este al caruciorului ambulant care vindea supa de taitei, la orice ora.Amintiri placute am si de la restaurantele de ramen,unde mereu intram dupa o noapte de club sau de cate ori avem nevoie de o portie sanatoasa de supa cu mult usturoi,ca sa dregem o raceala.
Si atata timp am crezut ca pana nu voi revizita Japonia nu am cum sa ma delectez din nou cu un bol de ramen. Gresit! A fost chiar mai simplu decat ma asteptam,de acum nu mai ramane decat sa experimentez.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacam de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 cm de ghimbir
  • oua fierte tari
  • ceapa verde
  • optional: frunze de spanac,ciuperi
  • sos de soia
  • taitei instanti
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ramen:

Tacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.

Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.

Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte. Se scoate carnea de pe oase.

In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.Se acopera trei minute,dupa care se adauga bucati de carne de pui,un ou fiert tare taiat in jumatate si ceapa verde taiata oblic.

Se serveste fierbinte,eventual se mai poate adauga usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ramen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200