Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat

de gaby_duceag in Porc, 15 Ian 2012 | 11032 vizualizari

 

Rasfoind blogosfera culinara am ajuns intamplator pe blogul"Tocana de cuvinte"
Pulpa de porc impanata a facut sa-mi odihnesc ochii mult timp pe blog si gandul sa fie obsedat de aceasta fripturica simpla dar speciala, inspirandu-ma pentru meniul de week-end.
Nu am respectat reteta ci doar ideea.
Multumesc Smaranda :).

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa porc
  • 3 carnati casa , afumati
  • 10 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 150 ml vin rosu
  • 50 ml sos de soia
  • 30 ml ulei
  • rozmarin
  • o lingura miere
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat:


Eu am avut o pulpa de porc de aproximativ 20 cm.
Am ales-o si cu putina grasime .
Cu ajutorul unui cutit am facut orificii de-a lungul pulpei.
Carnaciorii mei erau bine afumati si au intrat cu usurinta, dar daca sunt mai moi, Smaranda recomanda sa fie usor congelati.
Dupa ce am introdus carnatii am facut orificii cu varful unui cutit si-am bagat cateii de usturoi, intregi, pe unde gaseam loc liber :)))

Intr-un bol am amestecat asa: vinul, sosul de soia,uleiul,rozmarin,zeama de lamaie, sare si piper si mierea.
Am omogenizat si am uns pulpa pe toate partile.
Am pus intr-un vas pulpa, o bucata de rasol afumat, feliat, bucati de carnat, am turnat restul de lichid si am tinut la frigider 24 ore.

Am preincalzit cuptorul, am pus toata carnea intr-o tava, am mai adaugat putin ulei si-am invelit totul in hartie pentru copt.

Am bagat tava la cuptor, la foc mediu , pentru 1 ora si 30 minute.
Am scos hartia si am mai lasat 30 minute invartind-o si pe partea opusa pentru a se rumeni usor.

Am pus de mamaliga, am scos branza framantata de la borcan, muraturi si..pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita gustoasa de cartofi cu carne de porc