Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 21 Ian 2015 | 4172 vizualizari

 

Intotdeauna mi-a placut combinatia de gusturi dulce-iute.Si pentru ca la dulciuri,la ciocolata mai ales merge de minune,am zis ca si la fripturi trebuie sa fie la fel de spectaculos.Intr-adevar, e o combinatie perfecta intre dulce si iute.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan,
  • 4 linguri miere,
  • sare,
  • piper,
  • o ceasca vin alb.
  • Sos de afine:
  • 1 borcan de 450 gr cu afine,
  • 100 ml vin Cabernet,
  • sucul si coaja de la o portocala,
  • 1 baton scortisoara,
  • sare,
  • piper Cayenne,
  • piper negru.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine:

Carnea se fierbe aproximativ 30 min. in apa cu sare si 2 morcovi. Se scoate din apa, se codimenteaza bine cu sare si piper. Se unge cu miere, se pune intr-o cratita, se toarna vinul alb si se da la cuptor inca 1-1 1/2 ore.

Intre timp pregatim sosul. Vinul rosu se pune la fiert cu zeama si coaja de portocala rasa,batonul de scortisoara,sarea si piperul. Cand incepe sa fiarba, se adauga afinele si se mai lasa pe foc 10 minute. Se stinge focul, se scoate batonul de scortisoara si se serveste alaturi de friptura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Bya Ralu 1

21.01.2015, 19:43

bun bun

deyutzky 1

22.01.2015, 08:20

n-am incercat combinatia, dar trebuie sa fie buna

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 14:05

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in sos de unt si rozmarin