Pui in sos si cus-cus

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 4 Ian 2012 | 14203 vizualizari

 

M-am trezit cu gandul sa fac pate de casa, insa am sfarsit prin a face un cus- cus delicios cu pui, daca nu ati incercat cus-cus pana acum, va recomand cu incredere, este foarte bun si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cus- cus
  • 3 pulpe
  • o ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei
  • 3 linguri tocana de legume sau bulion
  • sare
  • piper
  • alb
  • nucsoara
  • busuioc uscat
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos si cus-cus:

Pentru inceput spalam pulpele, le condimentam cu sare, piper, nucsoara si putin busuioc uscat si le punem intr-o tigaie in 3-4 linguri de ulei de masline ( daca nu aveti ulei de masline, se poate folosii orice ulei ), acoperim tigaia cu un capac si le lasam sa se inabuseasca bine. Cand sunt gata le scoatem, iar in uleiul care a ramas vom pregati cus-cusul conform instructiunilor de pe pachet si anume, se caleste cus-cusul in 30 ml ulei pana incepe sa se rumeneasca, dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba 10 minute. Cand cus-cusul este fiert, condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel tocat fin.

Separat calim ceapa si usturoiul taiate marunt in 2 linguri de ulei de masline, dupa care adaugam ardeiul taiat cubulete mici, lasam se caleasca impreuna, dupa care adaugam tocana de legume sau bulionul si o cana cu apa si lasam sa fiarba impreuna. Cand a inceput sa scada din apa, adaugam si pulpele pe care le-am dezosat intre timp, punem capacul si mai lasam vreo 10 minute. Condimentam cu sare, piper, busuioc si asezonam cu patrunjel proaspat tocat fin. Servim alaturi de cus - cus. Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cous cous in stil indian