Pui cu lămâie şi usturoi la cuptor

de madi_marin in Pui, 2 Aug 2012 | 5684 vizualizari

 

Ştiu de mai demult reţeta, dar de-abia acum am încercat-o. Sosul iese acrişor şi aromat de la usturoi.Friptura am servit-o cu garnitură de pilaf, dar merge foarte bine şi ca atare sau cu …extra usturoi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare de pui (sau pulpe)
  • 1 lămâie
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lămâie şi usturoi la cuptor:

Aripioarele se curăţă, se spală, apoi se şterg de apă. Se punh într-un castron, se ung cu ulei  şi se presară cu condimente, sare şi piper.

Se pregăteşte o tavă cu puţin ulei unde se pune carnea, apoi se adaugă felii de lămâie, căţeii de usturoi şi apă cam o cană şi jumătate. Se dă tava la cuptor la foc iute. Se mai adaugă apă mai multă din când în când daca se doreşte şi sos, daca nu…lăsăm să scadă şi să se rumenească bine carnea.

Se serveşte fripura ca tare, cu garnitură la alegere sau cu mujdei.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lămâie şi usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]