Aripioare in sos de rosii cu cartofi la cuptor cu masline si marar

de epurasha2bb in Pui, 29 Ian 2011 | 7878 vizualizari

 

o idee pentru pranz

 

INGREDIENTE

  • 8 aripioare de pui
  • 1 ceapa
  • 5-6 linguri pasta de rosii
  • 2 graunti de usturoi
  • marar verde
  • 10 masline negre
  • 4 cartofi maricei
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare in sos de rosii cu cartofi la cuptor cu masline si marar:

Se curata cartofii si se taie rondele.Se unge un vas de yena cu ulei si se aseaza rondelele de cartofi.Se presara si maslinele negre din loc in loc si se picura ulei deasupra.Se baga la cuptor 6 minute la foc mediu si apoi se scoate tava si se adauga apa calduta si se da din nou la cuptor.Spre sfarsit adaugam mararul tocat ,sare si piperul.Mai lasam sa se rumeneasca putin si oprim focul.

Aripioarele se ung cu ulei, se dau cu condiment pentru pui Kotanyi si se baga la cuptor in vas termorezistent.Se lasa acolo 10 minute ;la foc mic sa se inabuse putin si apoi se aduga putina zeama de supa, o jumatate de ceasca.Apoi se lasa se se coaca si cand sunt aporoape gata se toarna deasupra ceapa tocata si usturoiul tocat si pasta de rosii.Se mai lasa putin sa se rumeneasca.Daca va place mai presarati si putin susan pentru efect.

Se servesc aripioarele cu cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare in sos de rosii cu cartofi la cuptor cu masline si marar" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi