Prajitura ,,Tavalita,,

de madi_marin in Prajituri, 9 Sep 2010 | 11552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 80 g faina
  • 50 g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 150 g margarina
  • 2 linguri cu cacao
  • esenta de rom
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • ,,Tavaleala,,:
  • alune de padure si migdale macinate
  • nuca de cocos
  • ornamente colorate Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Tavalita,,:

Se prepara blatul : se bat ouale intregi cu zaharul, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt, esenta si nuca de cocos. Se toarna compozitia intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de  minute. Se lasa la racit.

Se prepara crema: intr-un vas  se pun la foc mic ouale cu zaharul si esenta si se amesteca pana acesta se dizolva. Apoi se adauga cacaoa si margarina si se amesteca continuu pana ce se topeste si devine un amestec omogen. Se lasa pana se raceste complet.

Blatul racit se taia bucatele cat de-o imbucatura. Bucatelele se trec intai prin crema racita, apoi prin alune, nuca de cocos si ornamente colorate. Se dau la frigider inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Tavalita,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]