Rulada raw vegana

de anca_rm in Prajituri, 17 Aug 2016 | 5248 vizualizari

 

Un preparat raw vegan perfect pentru zilele calduroase de vara in care nu avem chef sa pornim cuptorul. Este un preparat fara zahar, fara lapte si cel mai important fara foc , un preparat delicious cu putine calorii.
Am decis sa prepar acest desert pentru oaspetii mei care sunt vegani . Pe langa acest desert am pregatit si ardei umpluti cu linte si legume, un gratin de conopida cu sos de conopida , chiftelute din dovlecel cu quinoa si o salata de vinete cu tofu si ardei copt. .
 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr tarate
  • 200 gr curmale fara samburi hidratate
  • 2 linguri unt de cacao lichefiat
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pt umplutura :
  • 200 gr nuci hidratate
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura cacao /pudra roscove
  • 40 gr stafide
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingura unt de cacao lichefiat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada raw vegana:

Punem in apa curmalele si nucile , in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore .

In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat : taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid  si mixam pana obtinem o compozitie omogena su umeda.

Untul de cacao cand il cumparati este in stare solida , eu il pun cu borcanul  intr-un vas cu apa pe foc si il lasa sa se faca lichid .

Luam o folie de aluminiu si intindem pe ea , cu mana, aluatul din tarate . Lasam deoparte.

In vasul blenderului punem nucile hidratate , scurse bine de apa , mierea, stafidele,cacao/pudra de roscove, scortisoara si untul de cacao si mixam pana cand avem o compozitie fina . Din cand in cand trebuie sa opriti robotul si sa luati de pe marginile vasului compozitia .

Intindem crema peste blatul de tarate , rulam cu grija si punem la frigider pentru 4-5 ore sau la congelator pentru 1- 2 ore.

Feliem cu un cutit bine ascutit si servim .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada raw vegana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati, fara zahar