Prajitura Excelent

de ionela2682 in Prajituri, 26 Ian 2013 | 44243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Tava 30/20 cm
  • Blat
  • 2 oua mari (sau 3 mici)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1 /2 plic praf de copt
  • sare
  • Crema
  • 1 pachet unt
  • 5 lg zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Excelent:

Blatul:

-peste albusurile mixate spuma adaugam zaharul si mixam pana devine bezea

-galbenusurile le amestecam cu 2-3 lg ulei si le adaugam in compozitia de bezea,omogenizam

-in faina adaugam praful de copt si sarea .adaugam in cantitati mici peste compozitia de mai sus

-la final adaugam cacaoa ,omogenizam bine compozitia ,turnam in tava tapetata cu hartie de copt

-coacem aproximativ 15 min la foc mediu pana se rumeneste usor

-lasam sa se raceasca

Crema

-untul  la temperatura camerei si zaharul se mixeaza bine ,adaugam cacaoa, esenta de rom ,omogenizam

Blatul complet racit il vom taia in 4 fasii egale ,ungem cu crema fiecare foaie ,imbracam intreaga prajitura in crema,decoram cu ciocolata topita.

 

 

TIPS-URI

1

OBSERVATII SPECIALE..

2

Va rezulta o prajiturica de 7,5cm latime (aproape 8 daca mai punem si crema )/20 cm lungime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Excelent" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

JUDITH 1

04.04.2013, 19:09

patru fasii - eu inteleg ca tai blatul in patru la lungime si nu la grosime.

marisaconrad 1

14.06.2013, 19:30

cristinne:
Tu fa prajitura te si nu mai comenta aici ce nu-ti convine......prajitura este EXCELENTA!!!!!!!!!!!!!!!!

babi5 1

24.08.2013, 18:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Buturugi