Prajitura aceasta este foarte simpla si foarte buna. Are o singura problema, pentru cei foarte pofticiosi, nu se taie imediat, trebuie lasata cateva ore la rece, pentru ca foile sa se inmoaie si glazura sa se intareasca, dar asteptarea va merita cu siguranta, deoarece foile fragede si crema fina va vor cuceri.
Urmariti filmarea si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
http://youtu.be/rrofj5iWG7I
Prepararea foilor
Cele trei oua le batem cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, amoniul stins cu o lingura de otet si faina. Framantam usor pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana, iar apoi se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora. Impartim aluatul in trei parti egale si le intindem foi foarte subtiri. Transferati foile foarte subtiri, intinse pe hartia de copt pe spatele unei tavi de aragaz si le coaceti pe rand cam 7-8 min.
Prepararea cremei este foarte simpla, intr-o cratita punem ingredientele enumerate si pe aragaz, la foc potrivit, amestecam continuu cu un tel pana cand acesta va lasa urme si crema va fi legata. Aceasta crema fierbinte se imparte in doua parti (masuram din ochi) si se intinde intre foile coapte.
Prepararea glazurii
Topim ciocolata neagra, la microunde sau la bain-marie, o amestecam cu 2 linguri de ulei si o turnam pe deasupra prajiturii, niveland-o bine. Ciocolata alba se topeste si ea, se amesteca si ea cu 2 linguri de ulei, si o turnam de forma liniara (facem cam 4 linii) peste ciocolata neagra. Cu o scobitoare trasati linii inverse liniilor de ciocolata alba, astfel veti obtine un design interesant.
Dati prajitura la rece, cel putin cateva ore, pentru ca foile sa se fragezeasca si glazura sa se intareasca.
1
!!!Partea importanta este sa avem hartie de copt (30 x 40 cm), asa cum puteti vedea in filmul de mai sus, pentru ca foile se vor putea intinde cu usurinta pe aceasta cu un sucitor infainat.