Prajitura cu prune si glazura de vanilie

de Valclaudia in Prajituri, 18 Oct 2015 | 3232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri apa minerala
  • 1/2 plic parf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3 linguri seminte de canepa decorticate
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • cca 15-20 prune
  • 1 cutie glazura de vanilie
  • stelute galbene din zahar (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si glazura de vanilie:

Separam ouale; preincalzim cuptorul la 185 grade.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Batem spuma albusurile cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele 5 linguri apa minerala.

Incorporam in galbenusurile frecate cate o lingura de faina si 2-3 de albus batut pana incorporam toata cantitatea.

Turnam compozitia in tava tapetata cu faina, nivelam, presaram semintele de canepa decorticate, pudra de scortisoara si apoi asezam din loc in loc jumatati de pruna.

Dam tava la cuptor pentru 30-35 minute.

Cand prajitura trece testul cu scobitoarea o scoatem din cuptor si o lasam la racorit.

Glazura de vanilie se incalzeste intr-un vas cu apa, apoi se repartizeaza dupa preferinta sau inspiratie ;) peste prajitura.

Deasupra presaram stelute galbene :x  din zahar, lasam sa se raceasca prajitura complet si sa se intareasca glazura, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si glazura de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose Madeira cu ciocolata