Prajitura cu mere si crema de vanilie

de Gergiana S in Prajituri, 4 Ian 2014 | 8431 vizualizari

 

O prajitura usor de realizat,buna si racoroasa, care a fost pe placul musafirilor.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 lg ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 kg de mere
  • scortisoara
  • coaja de portocala
  • Pt crema avem nevoie de
  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 10 lg zahar
  • 150 gr unt
  • o esenta de vanilie
  • Optional pentru ornat:nuca macinata,nuca de cocos, ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Blatul: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, se intind pe tava in care vom coace prajitura, tapetata cu hartie de copt. Se presara peste ele 3-4 linguri de zahar si scortisoara.

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si zaaharul vanilat. Se mixeaza incontinuu, pana ce compozitia este tare. Cu ajutorul unei spatule, incorporam galbenusul amestecat cu uleiul, coaja de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia.

Se toarna compozitia peste mere si se da la cuptorul incalzit in prealabil pt cca.40 de mn la foc mediu.

Intre timp pregatim crema: Cele doua plicuri de budinca se amesteca cu zaaharul si 100 ml lapte. Omogenizam bine, adaugam si restul de lapte si punem pe foc, amestecand incontinuu pana ce compozitia incepe sa se lege.Tragem de pe foc, adaugam esenta de vanilie. Lasam budinca sa ajunga la temperatura camerei. Mixam apoi budinca si adaugam cate o lingura de unt, in budinca, mixand de fiecare data. Lasam sa se raceasca.

Cand e gata prajitura, o scoatem si o rasturnam pe o tava mai mare, astfel incat blatul sa fie dedesubt, iar marul deasupra.Dupa ce s-a racit de tot adaugam crema.

Se lasa la rece pentru 2-3 ore. Se pudreaza cu nuca de cocos in cazul meu, se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

pentru un blat pufos este indicat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea