Prajitura cu mere si crema de vanilie

de Gergiana S in Prajituri, 4 Ian 2014 | 8342 vizualizari

 

O prajitura usor de realizat,buna si racoroasa, care a fost pe placul musafirilor.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 lg ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 kg de mere
  • scortisoara
  • coaja de portocala
  • Pt crema avem nevoie de
  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 10 lg zahar
  • 150 gr unt
  • o esenta de vanilie
  • Optional pentru ornat:nuca macinata,nuca de cocos, ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Blatul: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, se intind pe tava in care vom coace prajitura, tapetata cu hartie de copt. Se presara peste ele 3-4 linguri de zahar si scortisoara.

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si zaaharul vanilat. Se mixeaza incontinuu, pana ce compozitia este tare. Cu ajutorul unei spatule, incorporam galbenusul amestecat cu uleiul, coaja de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia.

Se toarna compozitia peste mere si se da la cuptorul incalzit in prealabil pt cca.40 de mn la foc mediu.

Intre timp pregatim crema: Cele doua plicuri de budinca se amesteca cu zaaharul si 100 ml lapte. Omogenizam bine, adaugam si restul de lapte si punem pe foc, amestecand incontinuu pana ce compozitia incepe sa se lege.Tragem de pe foc, adaugam esenta de vanilie. Lasam budinca sa ajunga la temperatura camerei. Mixam apoi budinca si adaugam cate o lingura de unt, in budinca, mixand de fiecare data. Lasam sa se raceasca.

Cand e gata prajitura, o scoatem si o rasturnam pe o tava mai mare, astfel incat blatul sa fie dedesubt, iar marul deasupra.Dupa ce s-a racit de tot adaugam crema.

Se lasa la rece pentru 2-3 ore. Se pudreaza cu nuca de cocos in cazul meu, se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

pentru un blat pufos este indicat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere