Baietelul meu este fan prajituri cu iaurt si adora fructele de orice fel, mai ales capsunele. Pornind de la o reteta de baza gasita pe blog-ul Teo's Kitchen, adaugand eu una alta, am obtinut o prajitura super gustoasa!
Intr-un pahar de iaurt punem unul din plicurile cu zahar vanilat, 5 lingurite de zahar, 1 plic de gelatina (dupa ce a fost pusa la hidratat in putina apa rece si apoi incalzita putin fara a ajunge la fierbere!!).
In celalalt pahar de iaurt punem ceea ce ati pus si in primul pahar, dar, in plus adaugati ness-ul si picaturile de esenta de rom.
Luam un vas (al meu a fost dreptunghiular, de yena), se aseaza un strat de biscuiti (12 biscuiti) inmuiati in cacao cu lapte, turnam peste acestia continutul paharului de iaurt cu ness, bagam vasul pentru 10 minute la frigider.
Scoatem vasul si turnam peste ei continutul paharului de iaurt ramas. Punem din loc in loc capsune taiate pe jumatate.
Punem restul de biscuiti (12 biscuiti) scaldati in cacao cu lapte, apasand usor.
Radem ciocolata si dam totul la rece pentru minim 3 ore.
Ornam cu migdale si batoane de napolitane cu ciocolata.
1
Este foarte important sa pastram asezarea biscuitilor - aceeasi - pe cele doua straturi, astfel incat, la taierea prajiturii sa obtinem o bucata perfecta.