Blat:
Crema:
Mod de preparare blat:
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
Peste galbenusuri adaugam 2 linguri de zaharsi batem pana se albesc.
Adaugam cele 4 linguri de faina si amestecam energic.
Adaugam albusurile batute spuma la randul lor tot cu 2 linguri de zahar.
Tapetam o forma cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins pentru 10-15minute.
Face testul cu scobitoarea dupa 7-10 minute.
Cand este gata, scoatem blatul din tava si il punem la racit invelit cu un prosop umed, evntual il presam putin cu o greutate.
Mod de preparare crema:
Intr-o craticioara rasturnam gelatina si punem apa cat sa acopere gelatina.
Lasam la inmuiat pentru 10 minute.
Mixam frisca pana se intareste.
Adaugam iaurtul si zaharul pudra si mixam mai departe.
Incalzim gelatina usor la bain marie impreuna cu o lingura de lapte sau apa, pana se dizolva.
Rasturnam gelatina in frisca batuta cu iaurt.
Amestecam bine.
Luam cateva linguri sanatoase de frisca si punem peste fructe.
Amestecam usor sa nu zdrobim fructele.
Asamblam prajitura:
Ne iese un blat cat tava patrata de la aragaz, putem folosi blatul taiat pe jumatate sau pregatim 2 blaturi.
Peste primul blat sau prima jumatate, adaugam jumatate din crema de frisca simpla si nivelam.
Intindem frisca cu fructe peste crema
Adaugam si restul de crema, nivelam si asezam si cel de al doilea blat.
Dam prajitura la rece, pentru minim 2 ore.
O ornam cu frisca si cu fructe sau jeleu din suc de fructe, sau cu ciocolata rasa