PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA

de ionix in Prajituri, 15 Oct 2009 | 40237 vizualizari

 

SURSA:
reteta o am de pe acest site de la SANDYTZA... asa cum i-am promis o sa postez poze :D
am modificat foarte putin cantitatile si adaugat amidon la crema pentru ca am avut o tava mai mare.... dar, asa cum am mai spus, reteta o am de la sandytza...
atasez si link-ul direct catre prajiturica postata de ea... este mult mai detaliat afisata si arata mult mai frumos :D asa ca v-as sfatui sa va duceti direct la sursa pe care o s-o indic http://www.bucataras.ro/retete/2078/prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_bezea.html

 

INGREDIENTE

 Pentru blat  :
  •                                        
  • 14 linguri de zahar     
  • 8 oua   
  •   4 linguri cacao        
  • circa 100 g faina    
  • 1 praf de copt 
  • esenta de rom ·                                
 Crema 
  •   250 ml lapte o                                                        
  • 6 plicuri zahar vanilat o                                                        
  • 6 galbenusuri o                                                        
  • 3 linguri faina 
  • 1 lingura amidon o                                                        
  • 400 g unt o                                                        
  • 250 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA:

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Se adauga galbenusurile, cacaoa, esenta de rom si praful de copt si se bate bine.

Se adauga faina ,se amesteca bine , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor 180 grade 25 min aprox. Se probeaza cu scobitoarea, sa nu fie lipicioasa.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat,  faina, amidonul apoi se toarna treptat laptele.

Se pune totul pe foc si se amesteca continu pana cand incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine .

Se toarna crema de unt peste blatul racit si se niveleaza uniform

Albusurile ramase de la crema se bat spuma pe abur impreuna cu 200g zahar si 2 plicur de zahar vanilat . Se fierbe apa intr-o oala apoi se pune bolul in care se bat albusurile si se bate asa deasupra aburilor (bain-marin) timp de cinci minute aprox. Pana cand devine bezea.

Se toarna bezeaua peste crema de pe prajitura .

Peste bezea eu am pus capucino si ciocolata cu lapte rasa.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Valuri de ricotta cu bezea