O prajitura minunata, aristocrata, cum o numeste Simona Callas, careia ii multumesc din suflet pentru reteta deosebita.
Aluatul:
Crema :
Decor:
Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am transferat in bolul mixerului si am mixat pana ce s-a racorit.
Am adaugat ouale pe rand, si am mixat in continuare pana la omogenizare, apoi am pus aluatul intr-o punga pentru ornat prevazuta cu varf.
Tava de cuptor am tapetat-o cu pergament, intre timp am incins cuptorul la 190 de grade celsius.
Am format spiralele de choux cu distanta intre ele de 3-4 cm si le-am pudrat cu zahar pudra.
Tava am pus-o la cuptor pentru 20 de minute, dupa zece minute am redus temperatura la 175 de grade Celsius.
Cand au fost gata gogosile, le-am scos din cuptor sa se raceasca, apoi le-am decupat cu grija capacelele.
Crema de vanilie:
Am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul.
intre timp am amestecat laptele cu semintele de vanilie si l-am infierbantat apoi l-am turnat peste compozitia de ou.
Am gatit crema pe foc foarte mic amestecand tot timpul pana ce s-a ingrosat, am tras vasul de pe foc si am pus untul, mixand cu un tel, pana ce am obtinut o crema matasoasa delicioasa.
Cu aceasta crema de vanilie am umplut gogosile de choux, apoi le-am decorat cu fructe de padure si physalis.
O minunatie!