Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

de Bucataras in Dulciuri, 29 Noi 2024 | 64 vizualizari

 

Prepară Poale-n brâu moldovenești după rețeta tradițională: aluat pufos, brânză dulce și arome autentice care te duc direct în inima Moldovei. 
Pentru aceste Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce, sunt necesare ingredientele următoare: făină, lapte, ouă, unt, brânză, stafide, zahăr.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce
  • 570 g făină de grau
  • 2 lg zahăr
  • 350 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 7 g drojdie uscată
  • esență de vanilie și portocale
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 500 g brânză proaspătă
  • 100-150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 ou
  • esență de vanilie și lămâie
  • 50 g stafide
  • în plus:
  • 1 ou pt uns
  • zahăr pudră
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce:

Cum se prepara Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce:

Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.

Încălzește laptele într-o crăticioară, adaugă untul și puțin zahăr, esențele și un praf de sare. Lasă totul pe foc până se topesc și se omogenizează. Lasă la temperat.

Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia uscată. Adaugă compoziția lichidă, un ou și amestecă ușor până se încorporează toate ingredientele. Scoate aluatul pe un blat de lucru infainat și frământă-l bine până devine omogen. Poți adaugă o lingură de ulei pentru a-l frământa mai ușor. Pune aluatul în bol, acoperă-l cu un prosop de bucătărie și lasă-l la dospit pentru o oră.

Între timp, pregătește umplutura de brânză.

Într-un bol, amestecă brânza de vaci, coaja de lămâie, zahărul (în funcție de cât de dulci dorești să iasă), zahărul vanilat, un ou. Adaugă stafidele și amestecă bine totul. Lasă umplutura deoparte pentru 15 minute ca să se hidrateze stafidele.

Scoate aluatul pe un blat infainat și întinde o foaie groasă de 0,5 cm. Decupează pătrate și așază umplutură de brânză în mijlocul fiecăruia. Lipește capetele opuse și presează bine ca să rămână sigilate.

Așază plăcintele în tava de copt și unge-le cu ou bătut. Lasă-le la temperatura camerei încă 10 minute, apoi bagă-le în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30 minute sau până se rumenesc frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcintele la răcit.

Pudrează-le cu zahăr și servește-le cu mare poftă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri in doua culori