Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2025 | 1263 vizualizari

 

Am făcut în urmă cu două zile niște plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, plăcinte la care mă gândeam de mult. N-au ieșit decât 8 bucăți, din care am dăruit 4, dar fiind suficient de consistente și de mari, ne-am săturat toți, după pofta inimii.
Pentru aceste Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase, sunt necesare ingredientele următoare: făină, drojdie, cartofi, unt, brânză de burduf.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase
  • Pentru aluat:
  • 550 grame de făină albă
  • 15 grame de drojdie proaspătă
  • 1-2 lingurițe de zahăr tos
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 250 ml de apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 3-4 cartofi albi
  • 50 grame de unt
  • 100-150 grame de brânză de burduf
  • Pentru prăjit:
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase:

Cum se prepara aceste Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase:

Se face un aluat potrivit de moale și elastic, care se lasă la dospit timp de aproximativ 30 minute.

Între timp se face umplutura: se fierb cartofii, se pasează și se adaugă untul, pentru a face umplutura mai emolientă. Se adaugă brânza de burduf și se omogenizează compoziția.

Când aluatul a crescut suficient, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frămână 1-2 minute, după care se împarte în 8 bucăți similare, ca greutate. Se ia o bucată de aluat, se întinde o foaie de aproximativ 5-6 mm grosime, se pune în mijlocul ei o lingură încărcată de compoziție, după care se adună marginile și se sigilează. Se întoarce plăcinta cu ”lipitura” pe planetă și cu sucitorul se mai întinde puțin, cu mișcări ușoare, până ce se mai subțiază puțin, având grijă să nu se desfacă.

Plăcintele astfel formate se prăjesc la foc mic în ulei încins, pe ambele fețe. Se servesc calde, dar sunt foarte bune și reci. Fiind sărate, de la brânza de burduf, sunt și mai bune cu lapte bătut, sana, sau iaurt.

Poți încerca și varianta dulce de Placinte cu branza dulce, foarte gustoase sau poți încerca și varianta de Placinte cu carne, foarte ușor de preparat și gustoase.

Îți recomandăm și rețeta de Placinte cu spanac si branza, un aperitiv excelent.

TIPS-URI

1

Untul poate fi înlocuit, în umplutură cu puțin ulei, sau se poate suplimenta, dar nu mult. Totul este ca umplutura să fie emolientă.

2

Aveți grijă să nu subțiați prea tare plăcinta, ca să nu se rupă.

3

Prăjiți plăcintele în ulei suficient, deja încins, dar la foc mic, ca să nu se ardă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Valclaudia 1

27.01.2025, 06:42

grozave!!

vasimur 1

27.01.2025, 09:26

Rocsi 1

01.02.2025, 20:22

Cu adevarat sunt grozave! Ai mei le-ar devora, si eu, dar pentru mine trebuie doar sa schimb branza, eventual cu niste cascaval! Oricum sunt tare bune!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta Puturoasei