Placinte cu branza sarata si cascaval

de reisnaor_2006 in Cook and smile, 22 Ian 2019 | 28733 vizualizari

 

Ador acest aluat! Il pot folosi la placinte, tarte, pizza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 250 ml de apa calduta
  • 300 ml de lapte caldut
  • 25 gr de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 ml de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 200 gr de branza sarata rasa
  • 150 gr de cascaval ras
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata si cascaval:

       Pentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul.

       Faina o cernem de cateva ori si o punem intr-un bol. Peste faina adaugam drojdia ,zaharul, sarea, ouale, laptele cald si framantam. In timp ce framantam aluatul, ne ungem mainile cu ulei. Dupa framantare lasam aluatul la loc calduros pana cand isi dubleaza volumul.

        Intr-o tigaie punem ulei la foc potrivit.

Masa de lucru o infainam, rupem bucati din aluat pe care le umplem cu branza si cascaval. Unim capetele, formam o bila pe care o intindem cu sucitorul. Le prajim in ulei si le scoatem pe prosoape de hartie.

Pofta buna!

       

TIPS-URI

1

Aluatul poate fi folosit la orice.

2

Umplutura o face fiecare dupa bunul plac.

3

Drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea pentru ca nu mai creste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]