Placinta dobrogeana

de Patricia Iordache in Dulciuri, 6 Apr 2013 | 13982 vizualizari

 

Este o placinta cu care rasfat musafirii sau familia, de cate ori am ocazia. Este extraordinara calda, dar si rece, servita alaturi de un pahar cu lapte batut.

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet foi de placinta (14 foi)
  • - 500 gr branza telemea (nu foarte sarata)
  • - 5 oua
  • - 200 gr unt (pentru unsa foile de placinta)
  • - 500 gr smantana
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Dai branza pe razatoare, pui peste ea 300 gr din cantitatea de smantana si amesteci totul foarte bine.

Desfaci pachetul de foi de placinta dupa ce l-ai tinut la temperatura camerei si faci 4 rulouri din 3 foi, un rulou din 2 foi.

Iei prima foaie de placinta, o ungi cu unt topit, pui pestea ea a doua foaie de placinta, ungi iar cu unt si la fel procedezi si cu cea de-a treia foaie, peste care pui o parte din umplutura si rulezi pe latura lunga, nu foarte strans.

Asezi acest prim rulou in tava de cuptor, unsa cu unt. Procedezi la fel si cu restul de 4 rulouri si le asezi pe toate, unul langa celalalt in tava.

Cele 5 oua impreuna cu cele 200 gr de smantana ramase, le amesteci si obtii o crema pe care o torni peste rulourile intepate cu ajutorul unei furculite.

Lasi aproximativ 15 minute, sa se imbibe cu lichid, apoi bagi tava la cuptorul incins la 180 grade, pana se rumeneste, timp de 30-35 minute.

Se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza in tava si se serveste.  

Mie mi-au iesit 26 bucati.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem de macese